15 dagen meer dan Zanzibar

Vanaf €2490
15 dagen Tanzania, Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area, Zanzibar City, Arusha.

Denk je dat Tanzania alleen bekend staat om zijn spectaculaire safari’s met grote wilde dieren op armlengte afstand? Geloof je dat alle andere attracties, zoals cultuur, snorkelen, vissen en stranden alleen op Zanzibar te vinden zijn?

Wij gaan je het tegendeel bewijzen! Het idee van deze tour is om verborgen juweeltjes van het vasteland van Tanzania te ontdekken. 15-daagse avontuurlijke reis “Meer dan Zanzibar” steelt je hart. Dit is een betoverende reis die je alleen bij Luna’s vindt.

Je ziet de eindeloze vlaktes van de Serengeti, migrerende kuddes zebra’s en wildebeesten, roedels leeuwen, authentieke stammen, watervallen, oude regenwouden, de majestueuze Kilimanjaro, Usambara Mountains, de kliffen van het Pangani Strand, de warme golven van de Indische Oceaan en zijn onderwaterwereld.

Op deze reis nemen wij je natuurlijk nog steeds mee naar het beroemde Zanzibar! We beginnen onze tour vanaf het eiland en aan het einde van het avontuur nemen we een motorboot om het noordelijke strand van Zanzibar, Kendwa, te bereiken.

We hebben deze reis al meer dan een jaar zorgvuldig op maat voor je gemaakt, en door ons prachtige Tanzania gereisd, de meest opwindende plekken gecombineerd en deze reis gewetensvol ontworpen.

Laten we je meenemen op een reis die je zal “loskoppelen” van de realiteit en je de echte heldere kleuren van Afrika zal laten zien! 

Groep: maximaal 6 personen
Overnachting: Lodge, Hotel 3***

Dit is het avontuur van dag tot dag:

Dag 1. Aankomst op Zanzibar
Luchthaventransfer en transfer naar het hotel

Welkom in Tanzania! Op de luchthaven van Zanzibar wordt je opgewacht door onze chauffeur. De chauffeur brengt je naar het stadshotel.

Restaurant

Gezamenlijk diner en ontmoeting met je reisgenoten.
Na een korte rustpauze gaan we naar een van de kleurrijke stadsrestaurants en maken we kennis met de lokale keuken. Ontmoet je reisgenoten en maak nieuwe vrienden. De reisleider informeert je over de Swahili keuken en je reis die morgen begint.

Hotel

We keren terug naar ons comfortabele stadshotel en rusten uit voor de grote avonturen van morgen!

Dag 2. Zanzibar – Arusha – Lake Eyasi – Karatu 
Vlucht naar Arusha

Na een vroeg ontbijt volgt onze transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Een vlucht van 1 uur en 15 minuten brengt ons naar de stad Arusha. Bij de uitgang van de luchthaven van Arusha worden we opgewacht door onze gids en chauffeur.

Lake Eyasi en lokale stammen

We gaan naar Lake Eyasi en stoppen onderweg bij het uitkijkpunt met uitzicht op het beroemde Lake Manyara.

Lake Eyasi is een seizoensgebonden zout ondiep meer op de bodem van de Great Rift Valley, waar drie verschillende Afrikaanse stammen wonen, die hun traditionele manier van leven tot op de dag van vandaag hebben behouden. Ze maken en dragen kostuums van dierenhuiden, jagen met pijl en boog, en leven van verzamelen en veeteelt. Fascinerende culturele excursies laten je kennis maken met het echte Oost-Afrika. Je raakt letterlijk de geschiedenis en tradities van Afrikaanse naties.

Daarnaast maken we, indien gewenst, ook een stop bij het authentieke dorp van de levendige Afrikaanse Maasai-stam (extra optie, extra kost $10 bovenop de kosten van het programma).

Diner en overnachting in de lodge

We gaan dineren en overnachten in een comfortabele authentieke lodge omringd door koffiebomen, met prachtig uitzicht op de groene heuvels en een ruim schoon zwembad.

Dag 3. Karatu – Crater Empakai – Serengeti
Ngorongoro natuurreservaat & Empakai-krater trek

Vandaag gaan we een beschermd gebied binnen, Ngorongoro Conservation Area. We dalen nog niet af naar de legendarische grote caldera, de krater. Die komt overmorgen aan de beurt. Vandaag volgen we niet de drukke toeristische paden, maar we bezoeken een ander natuurwonder – de Empakaai-krater.

Omringd door steile, beboste kliffen, is de Empakaai-krater minder beroemd dan de Ngorongoro-krater, maar de schoonheid ervan is spectaculair. Het turquoise meer, dat het grootste deel van de kraterbodem beslaat, trekt flamingo’s en watervogels aan. Het uitzicht vanaf de kraterrand is een van de meest ongelooflijke in Noord-Tanzania, en de afdaling in de krater onder begeleiding van een gewapende ranger zul je nooit meer vergeten. Empakaai is de thuisbasis van hyena’s, blauwe apen en zelfs olifanten. Op heldere dagen kunnen we, staande aan de imposante rand van de Empakaai-krater, Ol Doinyo Lengai zien, een van de jongste actieve vulkanen ter wereld.

Onder begeleiding van een gewapende gids trekken we naar de krater en lopen we naar het meer op de bodem van Empakai.

Toegang tot de Serengeti en jeepsafari onderweg

Uiteindelijk vertrekken we naar het Serengeti Nationale Park met een jeepsafari onderweg. Vanavond, op weg naar de lodge, zullen we het ongelofelijk rijke dierenleven van de “eindeloze vlaktes” voor het eerst ervaren.

Diner en overnachting in de lodge

Overnachting in een luxe lodge in het hart van de geweldige Serengeti met prachtige landschappen en een zwembad met uitzicht over eindeloze vlaktes

Dag 4. Serengeti – Safari in Serengeti op zoek naar grote migratie

Sta bij zonsopgang op met de geluiden van de ontwakende natuur. We gaan de hele dag op pad in safari-jeeps door de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti.

Serengeti, de “eindeloze vlaktes” uit Maa (de taal van Maasai) wordt vaak de beste safaribestemming in Afrika genoemd. De overvloed aan groot wild, waaronder zeldzame roofdieren, en het ongelooflijke aantal vogels zullen zelfs ervaren reizigers verrassen. Hier heb je alle kans om je adem in te houden en getuige te zijn van de legendarische Grote Migratie van dieren – dit ongekende voorrecht zal ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen in je leven worden. De migratie van wildebeesten en zebra’s is afhankelijk van het seizoen en onze ervaren gidsen voor safarichauffeurs zullen al hun kennis, vaardigheden en ervaring gebruiken om het u te laten zien.

We zullen de hele dag besteden aan Serengeti, met een picknicklunch in het park.

Diner en overnachting in de lodge

Voor diner en overnachting keren we terug naar onze luxe lodge met zwembad in het hart van het nationale park.

Dag 5. Serengeti – Ngorongoro Krater – Moshi
Jeep-safari in de Ngorongoro-krater

We dalen af naar de bodem van de Ngorongoro-krater.  Ngorongoro Crater – ‘s werelds achtste natuurwonder – is de krater van een oude ingestorte vulkaan, vol met groot wild omdat het zo afgeschermd is.
De Ngorongoro-krater is het meest dichtbevolkte wildgebied van Afrika, waar onder andere de ernstig bedreigde zwarte neushoorns voorkomen. Laten we proberen alle Big Five van Afrika te ontmoeten!

Avontuurlijke picknicklunch bij het nijlpaardenmeer

We zullen genieten van een picknicklunch bij het meer, waar scholen nijlpaarden leven. Terwijl we onze ogen uitkijken naar het grote wild, proberen sluwe vogels ons eten in te pekken, maar onze dappere chauffeur-gids zal ons verdedigen tegen hun aanvallen :).
Maar laten we alert blijven! Dit zal nog meer wilde smaak toevoegen aan ons avontuur!

Transfer naar de stad Moshi

We verlaten de krater na een levendige safari in onze jeepd  en verlaten het territorium van Ngorongoro natuurreservaat. Vanavond gaan we naar de stad Moshi, gelegen aan de voet van het “dak van Afrika” – de Kilimanjaro.

Diner en overnachting in hotel

We komen aan in ons comfortabele hotel met een schoon en ruim zwembad, eten wat, Genoeg tijd om onze avonturen te bespreken en te relaxen.

Dag 6. Moshi – Kilimanjaro (Shira Plateau) – Moshi 

Trektocht naar Shira Plate, Kilimajaro, 3400 meter boven zeeniveau.

Na het ontbijt in het hotel gaan we naar onze jeep en gaan naar een van de toegangspoorten van het Kilimanjaro National Park.
De Kilimanjaro is een majestueuze slapende vulkaan, de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld, 5895 meter boven zeeniveau. Het heeft drie vulkanische kegels: Kibo, Mawenzi en Shira, waar we vandaag naartoe gaan wandelen. De top van de Kilimanjaro is bedekt met sneeuw en gletsjers, die helaas met ontstellende snelheid verdwijnen. Schiet op om een van de laatste gelukkigen te worden die de kans heeft gehad om de sneeuw van de grote Kilimanjaro te bewonderen!

Na aankomst bij de Londorossi-poort van het Kilimanjaro National Park (ongeveer 2 uur onderweg, hoogte 2250 meter), stijgen we per jeep naar het Morum Barrier-punt op een hoogte van ongeveer 3400 meter. Vanaf hier beginnen we aan een trektocht op het Shira-plateau naar Shira-1 Camp. De totale trekkingtijd is van 1,5 tot 2 uur, de snelheid wordt geregeld door bergbemanning volgens onze wensen en mogelijkheden.
We wandelen langs de heide, observeren bergflora en buitengewone landschappen. Na een picknicklunch op de berg trekken we terug naar het Morum Barrier-punt. Per jeep gaan we terug naar de Londorossi-poort.

Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting

Onze chauffeur brengt ons terug naar ons knusse hotel met zwembad, waar we na een actieve dag kunnen bijkomen, dineren en goed uitrusten.

Dag 7. Moshi – Lushoto, West Usambara

Transfer naar West-Usambara

Na het ontbijt nemen we afscheid van de regio Moshi en de Kilimanjaro en gaan we naar de West Usambara Mountains, naar de stad Lushoto (ongeveer 4,5 uur rijden). We wisselen indrukken uit en observeren prachtige landschappen.

Usambara Mountains (westelijke en oostelijke delen) zijn een van de oudste bergketens, verdeeld in twee afzonderlijke massieven door een vallei van 4 km. West Usambara is groter en hoger dan het oostelijke deel, het hoogste punt van West Usambara bereikt 2290 meter.

Culturele excursies in Lushoto

 Lushoto is een koele groene stad, verscholen in een vruchtbare vlakte tussen de West Usambara Mountains op een hoogte van ongeveer 1200 m, omgeven door dennen- en eucalyptusbomen vermengd met bananen en andere tropische planten. Hier vinden we heerlijk frisse lucht en weelderige landschappen, een aangenaam klimaat, de oudste bossen, rijke fauna en cultuur van de levendige bergstam Sambaa, maar ook heerlijke biologische producten van de boerderij. Het is geen toeval dat Lushoto de bijnaam “Afrikaans Zwitserland” heeft!

Lunch met producten van de boerderij in het dorp Irente

Loop rond in Lushoto en bezoek de Irente-boerderij, die kaas, boter, jam en roggebrood produceert. We lunchen met lokale gerechten op de boerderij en genieten van het uitzicht op de bergen.

Diner en overnachting in de lodge

We bereiken een comfortabele lodge omgeven door prachtige natuur, dineren en ontspannen. Als je dichter bij de natuur wilt zijn en de heerlijke lucht wil inademen, kun je hier overnachten in een tent (laat ons van tevoren weten wat je wensen zijn).

Dag 8. Lushoto West Usambara
Trektocht en een bezoek aan een lokaal dorpje

We brengen deze dag door in het westelijke Usambara-gebergte met een lichte trektocht naar het uitkijkpunt Irente en een bezoek aan een lokaal dorp van de Sambaa-bevolking, wiens vrouwen vakkundig prachtig aardewerk met de hand maken. Vandaag is de dag van onderdompeling in het dagelijks leven van de bergstam en genieten van het uitzicht op de bergen.

Diner en overnachting in de lodge

We bereiken een comfortabele lodge omgeven door prachtige natuur, dineren en ontspannen. Als je dichter bij de natuur wilt zijn en de heerlijke lucht wilt inademen, kun je hier overnachten in een tent (laat ons van tevoren weten wat uw wensen zijn).

Dag 9: Lushoto – Magoroto, East Usambara
Transfer naar Oost-Usambata

Na het ontbijt gaan we naar het zuidoosten, naar een ander deel van de Usambara-bergketen, de lieflijke Oost-Usambara-bergen (ongeveer 3 uur rijden). Oost-Usambara is geïsoleerd van hun westelijke deel. Net als de West Usambara bevinden ze zich ook tussen de Kilimanjaro en de Indische Oceaan, maar veel dichter bij de kust. Hier valt meer neerslag. East Usambara is veel kleiner in oppervlakte en hoogte (de hoogste top is ongeveer 900 m), maar de lokale landschappen zijn bijzonder mooi, gezellig en uniek.

Activiteiten aan het meer in Magoroto Forest Estate

Magoroto Forest Estate is een juweeltje verborgen in de East Usambara Mountains. Het landgoed in familiebezit heeft onlangs, pas in 2018, zijn deuren geopend voor zeldzame reizigers. Het herkenningspunt van deze plek is een groot helder meer omgeven door bergen, palmbomen en een tropisch bos, waar we kunnen zwemmen, duiken, drijven op een vlot en gaan vissen. De andere attractie is de uitgebreide kruidenplantage op de berghellingen: zwarte peper, vanille, kurkuma, kardemom, cacao en andere.

Mountainbiken (optioneel)

Wie van fietsen houdt, kan met een lokale gids mountainbiken over het indrukwekkende landgoed.

Kijken naar de zonsondergang op de top van de bergen

We gaan naar een magische plek met adembenemende uitzichten. Geniet van het uitzicht op de bergen en valleien, leg de zonsondergang vast, mediteer en kom helemaal los van de realiteit.

Vreugdevuuravond en lokale dans op Afrikaanse trommels

Dansen van de lokale bergstam Sambaa op de drums, vreugdevuur en positieve vibes van deze plek zullen gegarandeerd voor altijd in je ziel zinken! Kijk/luister en doe zeker mee!

Diner en overnachting op de camping

We zullen een heerlijk diner in de open lucht hebben in de buurt van het meer. De plaats van de overnachting van vandaag is een camping met ruime tenten direct aan het meer, met grote, hoogwaardige en zeer comfortabele matrassen en fris beddengoed. Maximaal comfort versmelten met de natuur! Desgewenst kan een overnachting op de camping worden vervangen door accommodatie in de kamers in het hoofdgebouw of in houten hutten (graag vooraf aangeven wat je wens is).

Foto’s maken

Op deze en de volgende dag (tijdens ons hele verblijf in Magoroto) zullen we vergezeld worden door een fotograaf, dus laten we van de gelegenheid gebruik maken en onze fantasie de vrije loop laten, poserend op deze prachtige en diverse locaties! Fotoshooting in Magoroto is een bonus voor jou van ons, je kunt zoveel foto’s maken als je wilt. Ik stuur je binnen enkele dagen na het einde van de tour bewerkte foto’s.

Dag 10. Magoroto Forest Estate – Pangani
Kruiden Tour

Een andere trots van Magoroto Forest Estate zijn uitgestrekte kruidenplantages op de hellingen van de bergen: zwarte peper, vanille, kurkuma, kardemom, cacao en andere. Wakker geworden met het gezang van vogels in het regenwoud, gaan we op een kruidentour – een rondleiding door lokale kruiden die hier op grote schaal worden verbouwd.

Trouwens, als je van kamerplanten houdt, weet je precies hoe een violette Saintpaulia eruit ziet. En enthousiaste bloemenkwekers kennen een andere naam voor deze plant – Usambara-violet, wiens thuisland niets anders is dan de Usambara-bergen! Als we geluk hebben, zien we het Usambara-viooltje in zijn natuurlijke habitat.

We zullen ook zien hoe verschillende soorten bananen, avocado’s, palmolie, citrusvruchten hier groeien en leren wat een “kerstboom” in Tanzania is.

Waterval in een tropisch woud

Terwijl we door het uitgestrekte gebied van Magoroto trekken, bereiken we een prachtige waterval, veilig verborgen in een ongelooflijk natuurlijk “landschap”. We bevinden ons in een levende avonturenfilm!

Je kunt in de waterval zwemmen, onder de beekjes liggen, tegen elkaar spetteren, unieke foto’s en video’s maken, mediteren en opgaan in het koele water.

Rit naar Pangani en de overtocht met de Pangani-rivier

In de middag stappen we weer in onze minibus en rijden naar Pangani (ongeveer 2,5 uur onderweg).

Pangani is een stad op het vasteland van Tanzania, aan de oevers van de Indische Oceaan. We steken de rivier de Pangani over, die uitmondt in de Indische Oceaan, per veerboot. We verhuizen naar de andere kant van Pangani, waar landelijke nederzettingen zijn gevestigd, op die iconische plek waar de rivier overgaat in de oceaan. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en het getij verandert het water op deze plek van zout naar zoet. Is het geen geweldig natuurverschijnsel?

Transfer naar klifstrand. Chillen op het strand

Keer terug naar de minibus en rijd naar een prachtig verlaten koraalstrand met kliffen. We checken in bij de lodge en verkennen het ongebruikelijk mooie strand.

Diner en overnachting in de lodge

We zullen dineren en overnachten in een lodge van verbazingwekkende architectuur met unieke open kamers. Je bewondert de oceaan en luistert vanuit je bed naar het geluid van de branding. Je kunt ook overnachten in meer gangbare (maar zeer authentieke) ruime kamers met muren.

Dag 11. Pangani
Ontspan op het strand van Pangani

Ontspan een dag in een prachtige lodge aan het koraalstrand met kliffen. We zwemmen bij vloed en wandelen bij eb. Observeer het fenomeen van eb en vloed, ontmoet zonsopgang en zonsondergang en maak prachtige foto’s (een extra optie, een fotoshoot door een fotograaf, is mogelijk op voorafgaand verzoek).

Vreugdevuur en diner onder de sterren

Bij het vallen van de avond kunnen we een “heart to heat”-gesprek houden bij het vreugdevuur. Je kunt mij vragen stellen over Afrika en Tanzaniaanse wijnen proeven. Het diner bij kaarslicht wordt voor ons geserveerd op een klif onder een sterrenhemel nabij de oceaan.

Het zal zo magisch zijn, dat je nauwelijks zult geloven dat dit ons allemaal overkomt, hier en nu!

Overnachting in de lodge

We overnachten nog één nacht in een lodge aan het strand van Pangani, aan de oevers van de Indische Oceaan.

Dg 12. Pangani – Ushongo 
Transfer naar Ushongo-strand

Na het ontbijt verhuizen we naar het nabijgelegen Ushongo-strand. Het is een paradijselijk zandstrand met palmbomen en wit zand, met bijna geen eb, ideaal om te genieten van een strandvakantie.

Snorkelen in het zeereservaat Maziwe Island

We stappen in de boot, gewapend met vinnen en snorkels, en varen naar het mariene natuurreservaat Maziwe Island.

Maziwe Sandbank is aangewezen als natuurreservaat als een van de belangrijkste broedplaatsen voor zeeschildpadden aan de Oost-Afrikaanse kust, evenals als beschermd gebied voor koraalriffen. Het is ook de thuisbasis van ongeveer 400 vissoorten en vele kustvogels.

We gaan snorkelen in dit unieke gebied, waar (als we geluk hebben) er een kans is om dolfijnen te ontmoeten, maar ook oog in oog komen met enorme zeeschildpadden.

Chillen op het strand

Na terugkomst van het snorkelen, zullen we de rest van de dag chillen op het strand met een mok koud Tanzaniaans bier, zwemmen, zonnebaden en het traditionele Tanzaniaanse bordspel Bao spelen.

Diner en overnachting in de lodge

We dineren en overnachten in de lodge aan de kust van Ushongo, in de bungalows. Indien gewenst kun je de nacht doorbrengen in tenten direct aan het strand om nog dichter bij de oceaan te zijn en de zonsopgang bij zonsopgang te zien (laat ons van tevoren weten wat je wens is).

Dag 13. Ushongo
Diepzeevissen in de Indische Oceaan

Vroeg in de ochtend gaan we direct vanaf ons strand aan boord van een volledig uitgeruste boot en gaan we 4-5 uur diepzeevissen met een professionele visser. Onder onze vangsten van vandaag bevinden zich dorado, goudmakreel, tonijn en zelfs marlijn. De vangst voor het diner van vanavond wordt bereid door een begaafde chef-kok!

Chillen op het strand

Breng de rest van de dag door met chillen op het strand van Ushongo. Zwemmen, zonnen, wandelen, relaxen in je eigen tempo.

Diner onder de sterren en overnachting

Een uitgebreid diner, vers gemaakt van onze vangst van vandaag, wordt direct op het strand geserveerd onder de sterrenhemel. Geniet van onze laatste avond op het prachtige vasteland van Tanzania!

Dag 14. Ushongo – Zanzibar, Kendwa 
Speedboot overtocht naar Kendwa Beach

Na het ontbijt gaan we aan boord van de motorboot en gaan we naar het eiland Unguja (hoofdeiland in de archipel van Zanzibar).
Onze bestemming is het strand van Kendwa aan de noordkust van het eiland (ongeveer 1,5 uur onderweg).

Chillen op het strand of excursies (optioneel)

Breng een dag door op Kendwa Beach. Kies uit een gratis programma in je eigen tempo of aanvullende excursies (bezoek het eiland van reuzenschildpadden, het Jozani-bos met endemische rode colobusapen, een zeewierboerderij en een fabriek van zeewierproducten, ga snorkelen, duiken, quadrijden of wilde dieren rondleiding in opvangcentrum voor wilde Afrikaanse dieren, enz.).

Diner (restaurant of zelfgemaakt, optioneel)

We dineren in een van de sfeervolle restaurants op het strand (de restaurantrekening is op deze dag niet inbegrepen in de kosten van de tour).
Je kunt ook kiezen voor een huisgemaakt Swahili-diner, zorgvuldig bereid door de eigenaren van onze huidige lodge.

Strandfeest (optioneel)

Indien gewenst en mogelijk duiken we het uitgaansleven van Zanzibar in tijdens een explosief feest op een van de stranden van Zanzibar (extra optie).

Overnachting in de lodge

We gaan de nacht doorbrengen in onze comfortabele kamers voordat we morgen naar het vliegveld gaan.

Dag 15. Zanzibar, Kendwa – Zanzibar Airport
Transfer naar de luchthaven van Zanzibar

Als de tijd het toelaat, brengen we deze ochtend door op Kendwa Beach. Daarna gaan we naar de luchthaven van Zanzibar (ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden).

Vlucht terug naar huis

Inchecken voor uw terugvlucht naar huis. Heb een veilige vlucht! Bedankt voor het reizen met ons! Tot de volgende keer!

Wat is erbij inbegrepen:

 • Alle transfers volgens het reisschema
 • Binnenlandse vlucht van Zanzibar naar Arusha
 • Safari in 4WD op maat gemaakte Toyota Land Cruiser met pop-up dak, elke passagier heeft een stoel bij het raam
 • Alle activiteiten volgens de routebeschrijving
 • Alle accommodaties volgens de routebeschrijving
 • Maaltijden:
  Dag 2-9 – ontbijt, lunch, diner
  Dag 10 – ontbijt, lunch
  Dag 12-13 – ontbijt, diner
  Dag 11, 14-15 – ontbijt
 • Gekoeld drinkwater tijdens de safari
 • Begeleiding van een ervaren reisleider
 • Service van een professionele Engelssprekende chauffeursgids op safari en andere Engelssprekende gidsen op excursies
 • Ontwikkelingsbijdragen aan de dorpsstichtingen van lokale gemeenschappen (1,5% van de totale prijs van uw tour)
 • Verrekijker voor gamedrive (1 stuk per auto)
 • 24/7 informatieondersteuning vanaf het moment van boeking tot het einde van de tour
 • Gratis Tanzaniaanse wijn
 

Wat is niet inbegrepen:

 • Lokale vlucht Zanzibar – Arusha (ongeveer € 90)
  Lees hoe we je helpen je vlucht te boeken
 • Maaltijden die niet in de reisbeschrijving zijn inbegrepen
 • Drankjes, behalve drinkwater en warme dranken bij het ontbijt
 • Fooien voor de chauffeur-gids (naar eigen inzicht)
 • Visa ($ 50 bij aankomst of online op (https://visa.immigration.go.tz/),
 • Medische verzekering
 • Persoonlijke uitgaven, wasservice
 • Optionele fotoshoot in de Usambara-bergen of op het strand van Pangani (€ 60)
 • Optioneel strandfeest in Zanzibar (ongeveer € 20 met transfers en toegangsprijzen)
 • Extra excursie van een hele of halve dag in Zanzibar (vanaf € 35, afhankelijk van de keuze)
 • Single room-toeslag (€300)
Alle hotels in Zanzibar berekenen een nieuwe ‘infrastructuurheffing’ van $5 per persoon per nacht. Volgens de regels van de Zanzibar’s Tourism Division Policy, dienen gasten dit aan de receptie te betalen bij het inchecken. Het is niet toegestaan voor reisorganisaries om deze heffing vooraf voor hun gasten te betalen.
Groepsgrootte Prijs per persoon
4 mensen
€2690
5 mensen
€2630
6 mensen
€2550
7 mensen
€2500
8 mensen
€2790
9 mensen
€2690
10 mensen
€2550
11 mensen
€2510
12 mensen
€2490
Bij 8 reizigers in de groep is de prijs het minst aantrekkelijk vanwege het feit dat we auto's met 6-7 zitplaatsen gebruiken, en in het geval van 8 reizigers hebben we 2 van dergelijke auto's nodig, die beide niet volledig bezet zullen zijn. In het geval van 6-7 personen is elke stoel van het ene voertuig volledig bezet, daarom is de prijs aantrekkelijker. En de beste prijs is natuurlijk gegarandeerd voor de grotere groep van 12 personen (2 voertuigen, beide volledig bezet).
Vraag ons hieronder naar dit fantastische avontuur:
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam