Veel gestelde vragen:

We reizen in safari-aangepaste 4WD Toyota Land Cruisers met een dak dat open kan voor het bekijken van wild en ongestoorde natuurfotografie. Elk voertuig vervoert maximaal 5-7 passagiers, elke passagier heeft gegarandeerd een stoel bij het raam. De auto’s hebben stopcontacten om je apparaten op te laden, een radio, een koelkast met drinkwater en een verrekijker. Voor transfers in Zanzibar en het vasteland van Tanzania maken we gebruik van moderne Toyota Alphard Minivans. Onze voertuigen worden regelmatig onderhouden en zijn altijd klaar om ruig off-road te gaan.

 

De tarieven voor binnenlandse vluchten kunnen enorm variëren afhankelijk van het seizoen, het aantal vrij beschikbare stoelen in een vliegtuig, de luchtvaartmaatschappij, het type vliegtuig, je plaats van vertrek, etc.
Wij proberen de beste safari-operator in Tanzania te zijn. We zijn niet bezig met het doorverkopen van vliegtickets.

Kijk op deze pagina om te zien hoe we je kunnen helpen om je lokale vluchten snel, gemakkelijk en goedkoop te boeken, zodat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

 

Onze reizigers verblijven in comfortabele en authentieke hotels, lodges en tentenkampen, allemaal met eigen badkamer.

Tentenkampen zijn permanent opgestelde, ruime en ingerichte canvas tenten, waar u kunt genieten van alle voorzieningen van een hotel of lodge terwijl u zich zo dicht mogelijk bij de wildernis voelt.

Op verzoek kunnen ook avontuurlijkere kampeersafari’s voor je worden geregeld. Je wordt voorzien van alle benodigde kampeerspullen, onze speciale chef-kokservice en gebruik van gedeelde douche- en toiletfaciliteiten.

We spelen graag in op elk budget en elke reiswens, maar je veiligheid is gegarandeerd, ongeacht het type accommodatie dat je kiest.

 

Ja. Als u alleen reist, raden we u aan om deel te nemen aan het dichtstbijzijnde geplande vertrek van een kleine groep (meestal maximaal 5, soms maximaal 7 leden) om uw reis goedkoper en leuker te maken.

 

Ja. Wij zijn een kindvriendelijk bedrijf. We raden aan om met kinderen van 5 jaar en ouder te reizen, aangezien de meeste safariroutes een vrij lange tijd in een voertuig inhouden. Maar als je er zeker van bent dat je kinderen onder de 5 jaar gewend zijn om lange afstanden af te leggen, zijn ze zeker welkom. Natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk bent voor hun welzijn tijdens de reis. Van onze kant passen we de tour graag voor je aan als je met een peuter of een jong kind reist door een reisroute met kortere roadtrips te ontwerpen, waarbij je in familiekamers kunt verblijven. We bieden gunstige kortingen voor kinderen en tieners onder de 15 jaar. 

 

Bij uw reservering zullen we je een universele paklijst e-mailen (met kleding, schoeisel, enz.) en meer gedetailleerd advies geven op basis van het seizoen van je reis en het type reis dat je hebt geboekt.

Houd er rekening mee dat sommige items bij aankomst kunnen worden gehuurd (zoals klimuitrusting van de Kilimanjaro, snorkelaccessoires, enz.) – en dat regelen we natuurlijk graag voor je. In andere gevallen (bijvoorbeeld een kampeersafari) zitten kampeerspullen al in je pakket.

 

Officieel zijn er geen vaccinaties vereist als je naar Tanzania reist, inclusief Zanzibar (evenals naar alle Zuid-Afrikaanse landen), tenzij je uit een endemisch land komt (Klik hier voor de WHO-lijst van gele koorts endemische landen). Sinds 1992 zijn er in Tanzania geen gevallen van gele koorts meer gemeld.

Reist u naar Kenia, Oeganda, Rwanda, DRC, dan is een bewijs van inenting tegen gele koorts verplicht. Houd er rekening mee dat het gelekoortscertificaat 10 jaar geldig is, dus het kan zinvol zijn om je te laten vaccineren als je van plan bent Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen verder te verkennen.

Vaccinaties tegen Tetanus, Difterie, Polio of Hepatitis A&B zijn geen vereiste, maar we raden je aan om deze up-to-date te houden.

 

In sommige regio’s van Tanzania is malaria een punt van aandacht, dus we adviseren om eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Draag lange mouwen en een lange broek in de donkere uren, gebruik muggenwerende middelen en klamboes tijdens het slapen.

Voorkom muggenbeten, maar raak niet in paniek als je een muggenbeet krijgt – niet allemaal, maar slechts een bepaald soort mug brengt de ziekte over.

In geval van plotselinge symptomen zoals koorts, hoofdpijn, misselijkheid, spierpijn, meldt je je bij onze gids en reisadviseur, en wij regelen een consult van een arts.

Eerlijk gezegd komt malaria tegenwoordig vrij zelden voor onder reizigers in Tanzania en Zuid-Afrikaanse landen, en het is gemakkelijk en snel te genezen met een pillenkuurtje voordat de patiënt zich echt ziek voelt.

 

De Safari-pakketten die wij aanbieden, dekken doorgaans al je grote kosten, zoals vervoer, accommodatie, maaltijden, drinkwater en alle activiteiten die in het reisschema staan vermeld, zoals inbegrepen. Je dient wat contant geld mee te nemen voor extra alcoholische en non-alcoholische dranken, maaltijden die vermeld staan als niet inbegrepen, souvenirs, fooien en artikelen voor persoonlijk gebruik.
Nadat je je reis hebt geboekt, kunnen we je indien nodig helpen bij het inschatten van het bedrag aan zakgeld in jouw geval.

Contant geld is doorgaans veel meer welkom dan bankkaarten. Zorg ervoor dat je niet eerder dan 2009 USD-biljetten heeft, aangezien oudere biljetten niet worden geaccepteerd in Afrikaanse landen. Euro’s zijn altijd welkom.

We raden je ook aan om een deel van je geld om te wisselen in lokale valuta (Tanzaniaanse shilling of een andere). Deze tip helpt je om te besparen op kleine uitgaven.

 

Het geven van fooien tijdens safari’s is gebruikelijk en wordt zeer aangemoedigd in Tanzania en andere Afrikaanse landen.

We raden ongeveer $ 10-15 per persoon per dag aan voor de gids van de safarichauffeur en ongeveer $ 200-250 per persoon voor de bergbemanning voor het hele klimprogramma (of het equivalent in euro’s of in een lokale valuta).

Fooien aan ander personeel en stamleden tijdens culturele excursies zijn naar eigen goeddunken.

 

We stimuleren aktief het gebruik van herbruikbare drinkflessen. We vragen je om een herbruikbare waterfles mee te brengen (van elk materiaal: plastic, metaal, siliconen, glas), bij voorkeur met een inhoud van 700-1000 ml, die je vult met drinkwater dat wij  verstrekken.
Dit doen we om plastic afval te verminderen. Stel je voor hoeveel plastic wegwerpflessen er anders zouden moeten worden weggegooid!
Om nog maar te zwijgen van het feit dat lege plastic wegwerpflessen zich opstapelen in je safari-jeep en voor extra onnodig ongemak zorgen. Heb je geen herbuikbare fles, dan wij daar voor zorgen.

 

In onze privésafari’s, of ze nu budget, middenklasse of luxe zijn, gebruiken we niet de gangbare lunchboxen die andere safari-aanbieders meegeven.
Dit is om twee redenen:
1) We willen dat gasten kunnen genieten van een volledige warme lunch van de lokale Tanzaniaanse keuken (of andere keukens, op voorafgaand verzoek) in plaats van droge en ongezonde snacks die meestal in de lunchbox zitten. We bieden ook een verscheidenheid aan vers seizoensfruit.
2) We vermijden onnodig afval zoals kartonnen dozen, wegwerp plastic gebruiksvoorwerpen en plastic verpakkingen. We serveren de lunch met echte borden en bestek. Het is bijna een restaurantervaring in het hart van de wildernis.

 

Zelf je safari-voertuig besturen is in Oost Afrika niet toegestaan bij wet. Je mag de Nationale parken alleen in met een gecertificeerde wild life gids / chauffeur.

Verder is het zo dat de wegen in Tanzania moeilijk kunnen zijn, zeker in het regenseizoen. Bovendien wordt er, zoals in het Verenigd Koninkrijk, aan de linkerkant van de weg gereden.

We helpen je graag met elke vraag:
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.