Serengeti Nationaal Park

Serengeti is een enorm ecosysteem in Tanzania, Oost-Afrika. Het is de thuisbasis van een ongelooflijke diversiteit aan dieren in het wild en is een van de beroemdste safaribestemmingen ter wereld. In dit artikel gaan we dieper in op de Serengeti en waarom het zo’n populaire attractie is voor toeristen.

Het Serengeti National Park is een beschermd gebied van meer dan 14.750 vierkante kilometer. Het is de thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen en meer. Het park is vooral bekend vanwege de Grote Migratie, waar miljoenen wildebeesten en andere grazende dieren hun weg over de vlaktes banen op zoek naar water en voedsel. Dit spektakel is een van de grootste natuurwonderen ter wereld en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Bezoekers van de Serengeti kunnen genieten van een scala aan activiteiten, waaronder jeep safari’s, ballonsafari’s en wandelsafari’s. Er zijn ook een aantal lodges en campings verspreid over het park waar bezoekers kunnen verblijven en zich kunnen onderdompelen in de wildernis. De beste tijd om de Serengeti te bezoeken is tussen juni en oktober, wanneer de migratie van wildebeesten in volle gang is.

Naast de dieren in het wild, is de Serengeti ook een van de meest adembenemende landschappen in Afrika. Van de uitgestrekte graslanden tot de rotsachtige ontsluitingen en acaciabossen, het landschap is werkelijk schitterend. Bezoekers kunnen ook getuige zijn van enkele van de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels ter wereld.

Als je een reis naar Tanzania plant, is de Serengeti een must-see bestemming. Met zijn ongeëvenaarde flora en fauna en natuurlijke schoonheid is het geen wonder dat het wordt beschouwd als een van ‘s werelds grootste safaribestemmingen. Boek vandaag nog uw reis en ervaar zelf het wonder van de Serengeti!

Kortom, de Serengeti is een wereldberoemde safaribestemming met een ongelooflijke verscheidenheid aan dieren in het wild en natuurlijke schoonheid. Bezoekers kunnen getuige zijn van de Grote Migratie, deelnemen aan tal van activiteiten en verblijven in lodges en campings verspreid over het park. Met zijn adembenemende landschappen en ongeëvenaarde dieren in het wild is de Serengeti een ervaring die elke reiziger op zijn bucketlist zou moeten hebben. Plan vandaag nog uw reis en bereid u voor op het avontuur van uw leven in het hart van Oost-Afrika.

De meest voorkomende dieren die je zult zien:

Wildebeest
Zebra
Impala
Thomsons gazelle
Afrikaanse olifant
Giraffe
Luipaard

Buffel
Topi
Grant’s gazelle
Wrattenzwijn
Leeuw
Jachtluipaard
Nijlpaard

Hyena
Baviaan
Waterbok
Jakhals
Struisvogel
Eland