Noord Tanzania Grand Tour

Vanaf €1890
8 Days / 7 Nights
Kilimanjaro – Arusha National Park – Lake Manyara – Lake Eyasi – Serengeti – Ngorongoro – Tarangire – Kilimanjaro Airport

We nodigen je uit om deel te nemen aan deze grootse tour langs alle wereldberoemde attracties van het fantastische noorden van Tanzania met een kleine groep avonturiers.

Je wandelt door de uitlopers van “het dak van Afrika”, de majestueuze Kilimanjaro; stap op de paden van giraffen en buffels in het prachtige Arusha National Park; ontdek waarom Tarangire Park het ‘land van reuzen’ wordt genoemd. Het prachtige Lake Manyara zal je verbazen met zwermen roze flamingo’s en leeuwen die op uitgestrekte boomtakken rusten.

Een ontmoeting met oude stammen aan het Eyasi-meer zal zeker veel meer zijn dan een excursie: het is een reis naar jezelf, naar de oorsprong van je eigen natuur. De iconische attractie van Afrika, Serengeti National Park, zal je verbazen met zijn eindeloze vlaktes en de onverwachte verscheidenheid aan majestueuze dieren. En de wereldberoemde Ngorongoro-krater, met zijn enorme kuddes wilde bewoners en verbluffende, unieke landschappen, geeft je de kans om de hele Big Five van Afrikaanse dieren te ontmoeten.

Verenig jezelf met de ongerepte natuur tijdens deze grootse tour vol onvergetelijke indrukken van de rauwe schoonheid van Tanzania.

Je tour van dag tot dag:

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport. Mt Kilimanjaro
 • Rijafstand: 46 km
 • Rijtijd: 1 uur 10 min
 • Activiteiten inbegrepen: waterval wandeling; koffietour en culturele excursie
 •  Alternatieve activiteiten: Kilimanjaro Dagwandeling naar Mandara Hut, 2700 m (optioneel); of
  Kilimanjaro Jeep Beklimming naar Shira Plateau en een wandeling, 3500 m (optioneel)

Welkom in Tanzania! Onze chauffeur brengt je van de luchthaven naar je gezellige lodge in de buitenwijken van de stad Moshi om in te checken (als je een dag ervoor ‘s avonds of ‘s nachts arriveert, zullen we je graag helpen voor een extra nacht in dezelfde lodge voor aanvang van een rondreis).

Loop langs de hellingen van de hoogste top van Afrika om een pittoreske waterval te bereiken op een hoogte van ongeveer 1500 m. Onze lokale gids, een inheems Chagga-stamlid, neemt je mee voor een koffietour en diepgaande culturele excursies waarbij je wordt ondergedompeld in het dagelijkse leven van de Chagga-bergstam en de spannende geschiedenis van oude Masai-Chagga-conflicten.
Proef vers bereide lokale Tanzaniaanse gerechten in het bergdorp omringd door bananenplantages en geniet van een dampende kop handgemaakte biologische koffie.

Alternatieve opties voor deze dag: 
1) Mandara Hut Dagwandeling

Een eendaagse klim naar een hoogte van 2700 m. Mandara Hut is de eerste bestemming van de klimmers die de Kilimanjaro beklimmen via de Marangu-route. Vang een glimp op van zwart-witte colobusapen, blauwe apen en verschillende vogelsoorten in een bergbos. Bewonder het uitzicht op de Kilimanjaro-piek, Noord-Tanzania en Kenia vanaf de rand van de Maundi-krater.

2) Shira Plateau

Een jeeprit, daarna een trektocht op het Shira-plateau naar Shira-1 Camp op een hoogte van 3500 m. Shira-1 Camp is het tweede overnachtingspunt van degenen die de Kilimanjaro via de Lemosho-route beklimmen. Vanwege de aanzienlijke hoogte ervaar je de verandering van drie (van de vijf) klimaatzones van de Kilimanjaro: cultuurzone, regenwoud en heidezone. Geniet van de overvloedige endemische flora van het Shira-plateau, steek de flitsende Simba-rivier over en geniet van het adembenemende uitzicht op de Kibo-piek op een heldere dag.

Kies een van de bovenstaande alternatieven en ervaar hoe het is om de Kilimanjaro te wandelen zonder een week op de berg door te brengen!

Aan het einde van de dag brengt onze chauffeur u terug naar uw lodge voor een welverdiend diner en nachtrust.

 • Overnachting: Chanya Lodge
 • Maaltijden: lunch, diner
Dag 2: Arusha Nationaal Park
 • Rijafstand: 102 km
 • Rijtijd: 2 uur 45 min
 • Activiteiten: jeepsafari; wandelsafari

Na het ontbijt in je lodge word je naar de gate van Arusha National Park gebracht, waar je jeepsafari begint.

Naast een kleurrijke jeepsafari is Arusha National Park een van de weinige safariparken in Afrika die een unieke beleving van een wandelsafari bieden.

Ontmoetingen van aangezicht tot aangezicht met gracieuze giraffen, kleurrijke zebra’s en andere machtige herbivoren; waterval, Momella-meren met roze zwermen flamingo’s, prachtige Mount Meru… Arusha Nationaal Park is echt een bestemming die de moeite waard is!

 • Overnachting: Afrika Safari Arusha
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 3: Lake Manyara Nationaal Park
 • Rijafstand: 156 km
 • Rijtijd: 2 uur 45 min
 • Activiteiten: jeepsafari; Treetop Walkway (optioneel)

In Lake Manyara Nationaal Park zie je majestueuze leeuwen die op uitgestrekte bomen loungen, enorme olifanten die door de bush slenteren en gracieuze giraffen die zich voeden met boomtoppen. Nijlpaarden en andere grote herbivoren noemen deze plek ook hun thuis.

Het park is ook een paradijs voor vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten, waaronder de beroemde roze flamingo’s, die rond het prachtige meer zwermen. Ernest Hemingway zelf was onder de indruk van zijn schoonheid, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Optionele Treetop Walkway

Maak een wandeling langs de hangbruggen die je door de boomtoppen voeren, 18 m boven de grond, waardoor je vanuit een uniek perspectief de ongerepte natuur en dieren in het wild kunt zien. Dit is Tanzania’s eerste Treetop Walkway en een van de langste in Afrika.
Een geweldige buitenactiviteit voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Sluit je dag in stijl af, omringd door de weelderig groene heuvels van Tanzania, in onze authentieke landelijke eco-lodge. Het ligt naast een biologische koffieplantage, op slechts een steenworp afstand van het Ngorongoro Conservation Area.

 • Overnachting: Hhando Coffee Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 4: Ontmoet de stammen bij Lake Eyasi
 • Rijafstand: 100 km
 • Rijtijd: 2 uur 30 min
 • Activiteiten: Hadzabe, Datoga en Blacksmiths tribe excursies; Natuurwandeling

Lake Eyasi is een seizoensgebonden zout ondiep meer op de bodem van de Great Rift Valley, de thuisbasis van Afrikaanse stammen, die hun traditionele manier van leven tot op de dag van vandaag hebben behouden. We zullen er drie bezoeken: Hadzabe-stam, Datoga-volk en de gemeenschap van smeden.

Deze ongelooflijke mensen maken en dragen kostuums van dierenhuiden, schieten met bogen om te jagen en krijgen hun dagelijkse voeding, verzamelen schroot en maken er pijlpunten, handige huishoudelijke artikelen, gereedschappen en sieraden van, oefenen verzamelen en veeteelt. Fascinerende culturele excursies laten je kennis maken met echt, echt Oost-Afrika. Je raakt letterlijk de geschiedenis en tradities van Afrikaanse naties.

We zullen er een einde aan maken met “sundowner” bij Lake Eyasi, luisterend naar de stilte en kijken naar de vogels, nadenkend over de indrukken van de unieke ervaring van vandaag.

 • Overnachting: Hhando Coffee Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 5: Serengeti Nationaal Park
 • Rijafstand: 160 km
 • Rijtijd: 3 uur 30 min
 • Activiteiten: jeepsafari

Je dag krijgt een opwindend begin met een heerlijk ontbijt en uitzicht op de weelderige groene heuvels. Maak je vervolgens klaar om op pad te gaan terwijl je aan boord gaat van de reis naar de belangrijkste bestemming van je reis.

Vertaald uit de Masai-taal, of Maa, staat de naam Serengeti voor “eindeloze vlaktes”, en dat is niet voor niets. Het Serengeti National Park is al meerdere jaren op rij verkozen tot beste safaribestemming ter wereld.

De overvloed aan grote dieren, waaronder zeldzame roofdieren, en een grote verscheidenheid aan vogels zal zelfs de meest doorgewinterde reiziger verrassen. Hier heb je alle kans om getuige te zijn van de grootsheid van de grootste legendarische Grote Migratie van dieren. Houd je adem in, want dit ongekende voorrecht zal zeker een van de meest memorabele gebeurtenissen in je leven worden.

Je dag wordt afgesloten met een diner in een luxueuze, stijlvolle safarilodge, genesteld in het hart van de machtige Serengeti, met de geluiden van het wild in de nacht en de mogelijkheid om in de vroege ochtend wild te bekijken.

 • Overnachting: Serengeti Safari Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 6: Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Natuur reservaat
 • Rijafstand: 156 km
 • Rijtijd: 3 uur 20 min
 • Activiteiten: jeepsafari; Heteluchtballonsafari (optioneel); Masai stam excursie (optioneel)
Optionele Serengeti Luchtballon Safari

Voor nog meer exclusieve beleving, voor wie op zoek is naar meer. Stijg de lucht in boven de grootsheid van Serengeti samen met de rijzende zon. Je hebt de meeste kans om nachtelijke roofdieren en de ochtendjacht van de leeuwen te zien. Vanuit de ballonmand bewonder je talloze kuddes zebra’s, wildebeesten, olifanten. Het uitzicht op de ochtendsavanne, overspoeld met de eerste stralen van de opkomende zon, zal tot de verbeelding spreken. Na de landing verwennen wij je met een smaakvol bush-ontbijt en champagne om het begin van een nieuwe dag te vieren.

Vandaag brengt de weg ons naar het adembenemende Ngorongoro Conservation Area, met onderweg een spectaculaire jeepsafari in de Serengeti. Wees getuige van de adembenemende flora en fauna van de Serengeti in al hun glorie en leg het in adembenemende foto’s vast.

Terwijl we onze reis voortzetten, zullen we genieten van een heerlijke picknicklunch voordat we diep in het Ngorongoro Conservation Area duiken. Hier laten de Maasai-mannen hun vee grazen en verzamelen de Maasai-vrouwen wilde honing, terwijl ze samenleven in harmonie met de zebra’s, giraffen, wildebeesten en andere dieren die vrij rondlopen.

Optionele Masai-stamexcursie

Om de kans niet te missen om meer te leren over de diversiteit van de Afrikaanse cultuur, kun je kiezen voor een bezoek aan een traditioneel Masai-dorp, gelegen op het grondgebied van Ngorongoro. Dompel jezelf onder in hun unieke cultuur en gewoonten, terwijl je getuige bent van het dagelijkse leven van deze authentieke Afrikaanse mensen. Verken de traditionele Masai-huizen, bewonder hun kleding en sieraden en doe zelfs mee aan hun dansen en liedjes.

 • Overnachting: Ngorongoro Wild Camp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 7: Ngorongoro Krater
 • Rijafstand: 80 km
 • Rijtijd: 2 uur 40 min
 • Activiteiten: jeepsafari

Deze ochtend begint je reis met een panoramische rit naar het uitkijkpunt van de krater, waar je gefascineerd zult zijn door het uitzicht over de wereldberoemde Ngorongoro-krater en de meren op de bodem. Daarna volgt een opwindende jeep safari in de krater, waar je een overvloed aan wilde dieren zult tegenkomen, waaronder grote leeuwentroepen, zeldzame zwarte neushoorns, sierlijke zebra’s en speelse nijlpaarden.
Terwijl je dit natuurwonder verkent, zal je gids je alles vertellen over het unieke ecosysteem en de natuur van het gebied.

Geniet tijdens je jeepsafari van een ontspannen picknicklunch bij het nijlpaardmeer.
In de vroege avond word je teruggebracht naar je authentieke landelijke eco-lodge in Karatu.

 • Overnachting: Hhando Coffee Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Dag 8: Tarangire – Kilimanjaro Airport
 • Rijafstand: 280 km
 • Rijtijd: 5 uur
 • Activiteiten: jeepsafari

Na het ontbijt staat onze gids te popelen om je mee te nemen op een reis naar Tarangire National Park.

In dit echte “land van de reuzen” zul je versteld staan van de grote kuddes olifanten en torenhoge baobab-bomen die het landschap van het park domineren. Houd je ogen open voor verschillende antilopen, giraffen, bavianen, leeuwen, wrattenzwijnen, exotische vogels en andere dieren in het wild terwijl je aan een onvergetelijke jeep safari door het park begint. Je lunch wordt geserveerd op een pittoreske picknickplaats met uitzicht op de Tarangire-rivier.

Daarna word je teruggebracht naar Arusha, waar je afscheid neemt van je chauffeur-gids en vertrekt met een privétransfer naar Kilimanjaro Airport, vanwaar je terug naar huis vliegt – of naar het eiland Zanzibar voor het volgende deel van je avontuur.

 • Maaltijden: ontbijt, lunch

Tot ziens! Bedankt voor het reizen met ons!

Wat is erbij inbegrepen:

 • Alle transfers volgens het reisschema
 • Jeep safari’s in volledig uitgeruste 4WD Toyota Land Cruisers met een pop-up dak
 • Alle activiteiten volgens de routebeschrijving
 • Accommodatie in lodges volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen voor het nationale park en de beschermde gebieden
 • Alle overheidsbelastingen en toeslagen
 • Maaltijden volgens de routebeschrijving
 • Gekoeld drinkwater tijdens de safari en transfers
 • Diensten van een professionele Engelssprekende chauffeur-gids en gidsen bij andere excursies
 • Verrekijker op safari (1 per voertuig)
 • 24/7 informatieondersteuning door uw reismanager en safaricoördinator

Wat is niet inbegrepen:

 • Dagtocht naar Mandara Hut (€160 per persoon) of Shira Plateau (€220 per persoon)
 • Treetop Walkway in Lake Manyara (€45 per persoon)
 • Serengeti Luchtballonsafari (€550 per persoon)
 • Masai-excursie ($50 per groep/voertuig)
 • Door u bestelde extra drankjes in de lodges
 • Fooien voor de chauffeur-gids (naar eigen inzicht)
 • Visa ($50 bij aankomst of online op https://visa.immigration.go.tz/), medische verzekering
 • Toeslag eenpersoonskamer (€240)

Een fooi geven aan uw chauffeursgids is een gangbare praktijk en toont waardering voor hun harde werk en toewijding. Het verkrijgen van een visum en ziektekostenverzekering is uw verantwoordelijkheid, maar wij begeleiden u ook graag bij deze processen.

Groepsgrootte Prijs per persoon
1 persoon
€3950
2 personen
€2755
3 personen
€2355
4 personen
€2150
5 personen
€2040
6 personen
€1955
7 personen
€1890
Kinderen 0-4 jaar
gratis
Kinderen 5-15 jaar
€430 korting

Vraag ons naar deze buitengewone rondreis:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam