Ontdek Namibië

Vanaf €2420
14 dagen / 13 nachten
Windhoek – Kalahari – Sossusvlei  – Swakopmund – Damaraland  – Etosha – Spitzkoppe  – Windhoek

Welkom aan boord van onze privé groepsreis door de adembenemende landschappen van Namibië, waar elke ervaring persoonlijk en uniek is. We nemen je mee naar enkele van de meest iconische bestemmingen in het land, waaronder het historische Windhoek, de semi-aride Kalahari-woestijn, de torenhoge zandduinen van Sossusvlei, de charmante badplaats Swakopmund, de ruige landschappen van Damaraland, de prachtige natuur van Etosha National Park en de oude granieten toppen van Spitzkoppe.
Onderweg zullen we Namibië’s unieke mix van culturen en tradities van authentieke stammen ervaren, de heerlijke Afrikaanse keuken proeven en samen onvergetelijke levenslange herinneringen creëren. Boek vandaag nog uw plek en ervaar een van de meest fascinerende landen van Afrika.

Je programma van dag tot dag:

Day 1: Windhoek

 • Rijafstand: 45 km 
 • Rijtijd: 1 hr
 • Activiteiten: Half-day Windhoek City Tour; Dinner at Joe’s Beerhouse

Welkom in Namibië! Bij aankomst op de luchthaven brengt onze vriendelijke gids u naar uw hotel waar u kunt ontspannen voordat u de rijke cultuur van de stad induikt. De nette en ordelijke straten van Windhoek weerspiegelen een sterke Duitse invloed, duidelijk zichtbaar in de restaurants en keuken van de stad. Een publunch en ijskoud biertje in het legendarische Joe’s Beerhouse mag natuurlijk niet ontbreken.

Bezoek de historische Lutherse Kerk en het Onafhankelijkheidsmuseum, met drie verdiepingen vol tentoonstellingen over de antikoloniale strijd van Namibië en de weg naar onafhankelijkheid, en mis de glazen lift met een prachtig uitzicht over de stad niet. Geniet om 19:00 uur van een ontspannen diner met je gids in Joe’s Beerhouse voordat je naar je hotel vertrekt om uit te rusten voor de avonturen van morgen.

 • Overnachting: Safari Court Hotel
 • Maaltijdplan: diner

Dag 2: Windhoek – Kalahari Woestijn

 • Rijafstand: 275 km
 • Rijtijd: 4,5 uur
 • Activiteiten: Jeep safari bij zonsondergang

Verken de uitgestrektheid van de Kalahari-woestijn. Deze ontzagwekkende bestemming omvat Botswana, Namibië en Zuid-Afrika, met eindeloze uitgestrekte rode zandduinen en een afwezigheid van permanent oppervlaktewater waardoor het de naam ‘de grote dorst’ kreeg.

Ontdek droge valleien, seizoensgebonden pannen en de Okavango-rivierdelta, de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild. Geniet van een begeleide middagrit in een open voertuig en ervaar de sensatie van het spotten van dieren in het wild, waaronder witte neushoorns, tussen de rode duinen. Beëindig je avontuur met een koele sundowner terwijl je geniet van het panoramische uitzicht.

 • Overnachting: Kalahari Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 3: Kalahari Desert

 • Activiteiten: Khoi-San Experience (Bosjesmannen)

Om 8:00 uur, na je ontbijt, beginnen we aan een culturele reis door het hart van de Afrikaanse Kalahari-woestijn met een wandeling langs de inheemse Bosjesmannen (San) stam. Je zult jezelf onderdompelen in hun oude tradities en geheimen die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Voel een echte band met de Bosjesmannen terwijl ze je hun overlevingsvaardigheden leren, onthullen hoe je water kunt verzamelen in struisvogeleieren, vallen voor prooien kunt zetten, planten kunt identificeren die geschikt zijn voor medicijnen en zelfs een parel en struisvogeljuwelen kunt maken. Afrikaanse cultuur om aan te raken!

 • Overnachting: Kalahari Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 4: Kalahari woestijn – Sossusvlei, Namib Naukluft

 • Rijafstand: 323 km
 • Rijtijd: 7 uur
 • Activiteiten: Jeep safari bij zonsondergang

Na een vroeg ontbijt vertrekken we om 7.30 uur voor een onvergetelijk avontuur om Sesriem en de Sossusvlei te verkennen. Wees getuige van de landschappelijke schoonheid van de hoogste binnenlandse zandduinen ter wereld en maak prachtige foto’s bij Deadvlei en Sossusvlei.

Gelegen in het Namib Naukluft Park, het op drie na grootste beschermde natuurgebied ter wereld, is Sossusvlei een van de meest spectaculaire natuurwonderen die je niet mag missen tijdens een reis door Namibië. Geniet in de late namiddag van een begeleide zonsondergangrit naar Elim Dune, een van de meest gefotografeerde duinen in de omgeving. Het is een gemakkelijke klim en bedekt met een paar plukjes gras, waardoor het de perfecte locatie is om de schoonheid van de zonsondergang in je op te nemen.

 • Overnachting: Sossusvlei Lodge, Sesriem Canyon
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 5: Sossusvlei, Deadvlei, Namib Naukluft 

  • Activiteiten: Sossusvlei heteluchtballonsafari (optioneel); Sossusvlei en Deadvlei-reis

Optionele Sossusvlei-heteluchtballonsafari. Begin uw dag om 05:00 uur om hoog boven de majestueuze Namib-woestijn te zweven terwijl de zon opkomt op deze onvergetelijke heteluchtballonsafari. Terwijl je geruisloos de lucht in stijgt, zie je de uitgestrekte, adembenemende uitgestrektheid van rode duinen onder je. Na een adembenemende vlucht van 1 uur gaat de magie verder met een “Out of Africa”-stijl champange-ontbijt in het midden van een natuurlijk landschap. Het is een ervaring als geen ander, een die je dagenlang laat zweven.

Geniet van een begeleide excursie van een hele dag door Sossusvlei en Deadvlei, waar je getuige zult zijn van enkele van de meest iconische en adembenemende landschappen van Namibië. Bewonder de levendige roze tot oranje zandduinen, die enkele van de hoogste ter wereld bereiken, waaronder de beroemde Big Daddy, die meer dan 380 m hoog is.

Verken Deadvlei, een ooit bloeiende oase, nu een surrealistisch landschap met zwartgeblakerde, dode acaciabomen dat contrasteert met de witte zoute bodem van de pan en het intense oranje van de duinen. Je zult ook genieten van een heerlijke picknicklunch, van harte bereid door onze gidsen. Mis de ongelooflijke fotomomenten niet die dit gebied wereldberoemd hebben gemaakt.

 • Overnachting: Sossusvlei Lodge, Sesriem Canyon
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 6: Sesriem – Walvis Baai – Swakopmund

 • Rijafstand: 347 km
 • Rijtijd: 7 uur
 • Activiteiten: roze flamingo’s; Quadrijden in de woestijn

Na een vroeg ontbijt om 7.30 uur beginnen we het avontuur van vandaag met een mooie rit door de adembenemende Naukluft-woestijn. We zullen een korte stop maken bij Solitaire om een afhaallunch te kopen, aangezien er onderweg geen andere restaurants zijn.

Onze bestemming is Swakopmund, het belangrijkste vakantieoord in Namibië. De stad heeft met palmbomen omzoomde straten, promenades aan zee, mooie accommodaties en prachtige stranden. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Swakopmund staat ook bekend om zijn spannende avontuurlijke activiteiten, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Je wilt de adrenalinekick niet missen!

Op weg naar Swakopmund maken we een pitstop bij Walvis Bay, waar we langs de lagune rijden om prachtige foto’s te maken. U kunt grotere en kleinere flamingo’s, grote witte pelikaan en nog veel meer spotten – de diversiteit aan vogelsoorten in de regio is ongeëvenaard.

Om 16:00 uur is het tijd om te schakelen en op een quad te springen om het zanderige terrein van de Namib-woestijn te verkennen terwijl je door de duinen rijdt. Of je nu de voorkeur geeft aan een ontspannen rit of een sprint vol adrenaline, onze quadtour heeft voor elk wat wils.

 • Overnachting: Swakopmund Hotel
 • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 7: Swakopmund, Welwitschia

 • Activiteiten: Tour door de levende woestijn; Maanlandschap & Welwitschia Nature Drive

De Welwitschia-vlaktes in het Namib-Naukluft National Park doen aan een maanlandschap denken. Het landschap is vrij kaal en vertoont maanachtige kleuren. Ook al lijkt het alsof er niets kan groeien in deze vallei, er zijn er een paar die gedijen in dit dorre land, zoals de korstmossen en de dollarstruik. Op deze route zijn ook schroot uit de Eerste Wereldoorlog, oude ossenwagenpaden, Dolerite Dike en ook de oudste en grootste Welwitschia mirabilis te zien.

Ervaar de wonderen van de Namib-woestijn als nooit tevoren tijdens onze Living Desert Tour! Onze deskundige gidsen laten je de verrassende verscheidenheid aan leven zien die gedijt in dit ogenschijnlijk dorre landschap. Je zult zien hoe aan de woestijn aangepaste dieren overleven op de levengevende mist die vanuit de Atlantische Oceaan naar binnen rolt. Dit is een must-see voor natuurliefhebbers!

 • Overnachting: Swakopmund Hotel
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 8: Swakopmund – Khorixas, Damaraland

 • Rijafstand: 323 km
 • Rijtijd: 6,5 uur
 • Activiteiten: Skeleton Coast Drive; Cape Cross zeehondenreservaat

Welkom op een reis naar het ruige land van Damaraland, de thuisbasis van de veerkrachtige Himba- en Damara-stammen die zich hebben aangepast om te gedijen in uitdagende omstandigheden. Verken de fascinerende natuurlijke bezienswaardigheden van het gebied, waaronder het Petrified Forest, Burnt Mountain en Organ Pipes, een bijzonder geologisch kenmerk dat bestaat uit talloze dolerietkolommen. Het gebied bevat ook de Spitzkoppe en staat bekend om zijn ongelooflijke prehistorische rotsschilderingen en gravures.
Onze rit van een hele dag brengt u naar Cape Cross, gelegen aan de skeletkust van Namibië, waar een enorme kolonie Kaapse pelsrobben leeft. Je kunt duizenden zeehonden zien luieren op het strand, blaffen en spelen in de golven en hun jongen voeren. Het zien, horen en ruiken van deze dieren is een onvergetelijke ervaring en het nabijgelegen museum geeft informatie over de geschiedenis en het behoud van dit unieke ecosysteem.

 • Overnachting: Damaraland/Khorixas Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 9: Twyfelfontein, Damaraland

 • Activiteiten: Damara Levend Museum;
 • Twyfelfontein Bosjesmannen Schilderijen

Ontdek het rijke culturele erfgoed en de eeuwenoude geschiedenis van Namibië tijdens deze buitengewone excursie naar de Twyfelfontein-site.
Ervaar de traditionele Damara-cultuur in het Living Museum of the Damara, het eerste in zijn soort in Namibië, dat een uniek inzicht biedt in de levens van de Damara-bevolking.

Bezoek tijdens de volgende excursie, die om 14.30 uur begint, de opmerkelijke Twyfelfontein-vallei, bekend om zijn prachtige rotsschilderingen en gravures van de Bosjesmannen (San). Bewonder meer dan 2500 rotstekeningen, waaronder jachttaferelen, dierenafbeeldingen en zelfs een zegelgravure, ondanks dat het 100 km van de oceaan verwijderd is. De vallei werd in 1952 uitgeroepen tot nationaal monument en in 2007 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

 • Overnachting: Damaraland/Khorixas Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 10: Damaraland

 • Activiteiten: Safari naar de woestijn-olifanten

Maak je klaar om getuige te zijn van het wonder van de woestijnolifanten in hun natuurlijke habitat op onze Elephant Drive, die al vanaf 06:00 uur kan beginnen. Deze majestueuze dieren hebben zich aangepast aan de uitdagende omstandigheden van de woestijn en lopen tot 70 km per dag op zoek naar voedsel en water. Ondanks het schaarse oppervlaktewater beschikken ze over een ongelooflijk vermogen om de locatie van de dichtstbijzijnde waterbron te onthouden, zelfs als dat betekent dat de watertank van een boer moet worden omgegooid!
Omdat ze ook zulke grote afstanden in een dag afleggen, lijken hun benen slanker dan hun neven in het Nationaal Park, wat ook aanleiding heeft gegeven tot de ‘mythe’ dat woestijnolifanten grotere voeten hebben – dit is eigenlijk niet het geval, hun voeten zie er gewoon groter uit tegen hun smallere benen. Ze zijn nu een beschermde soort, na uitgebreide stroperij in het begin van de jaren tachtig, waardoor hun aantal drastisch afnam. Er wordt geschat dat hun bevolking vandaag de dag ongeveer 600 is.

Ga een nachtje eerder naar bed om de dag vroeg te beginnen en nog de wonderen te ontdekken die Namibië te bieden heeft.

 • Overnachting: Damaraland/Khorixas Lodge
 • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 11: Damaraland – Etosha National Park

 • Rijafstand: 341 km
 • Rijtijd: 8 uur
 • Activiteiten: Bezoek aan de Himba-stam

Vanaf 07.30 uur beginnen we aan een reis naar het Otjikandero Himba Orphan Village. Deze fascinerende plek biedt een meeslepende culturele ervaring, waardoor je het erfgoed van de Himba-stam kunt ontdekken. Als een van de laatste stammen in Namibië die nog oude tradities en gewoonten in ere houden, heeft de Himba-stam een rijke geschiedenis die u zeker zal boeien.

Je hebt niet alleen de mogelijkheid om prachtige foto’s te maken en geweldige souvenirs te verzamelen, maar je bezoek ondersteunt ook een goed doel. De fondsen die met deze tours worden gegenereerd, worden gebruikt om voor de wezen en gezinnen in het dorp te zorgen, waardoor uw ervaring nog meer voldoening krijgt en een positieve impact heeft op het leven van degenen die het dorp noemen.

Daarna wordt u meegenomen voor een overnachting in het kamp naar het betoverende Etosha National Park, een gerenommeerde bestemming voor het bekijken van wild die u zeker zal verbazen. De naam van het park is afkomstig van de Etosha Pan, een uitgestrekte, vlakke, zoute woestijn die tijdens het regenseizoen verandert in een ondiepe lagune. Deze opmerkelijke oase trekt een breed scala aan dieren in het wild naar zijn drinkplaatsen. Morgen wacht een van de mooiste safari-ervaringen!

  • Overnachting: Okaukuejo Camp, Etosha National Park
  • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 12: Etosha National Park

  • Activiteiten: jeep-safari; wild bekijken bij Okaukeujo Waterhole

Welkom in Etosha National Park, de ultieme wild-spotting bestemming in Namibië.

Wees getuige van de betoverende schoonheid van de natuur terwijl je door adembenemende landschappen rijdt en oog in oog komt te staan met enkele van ’s werelds meest magnifieke wezens, waaronder de majestueuze 
zwarte neushoorn, olifant, leeuw, cheeta en luipaard. Etosha is ook de thuisbasis van de beschermde impala met zwart gezicht en de zwarte neushoorn. Hier zult u waarschijnlijk ook springbokken, rode hartebeesten, blauwe gnoes, gemsbokken, elanden, kudu’s, roan, jakhalzen en hyena’s tegenkomen.

Ervaar de sensatie van het bekijken van wild bij 
Okaukuejo Waterhole, waar je wordt omringd door een gevarieerd aanbod van dieren in het wild, variërend van antilopen tot leeuwen en neushoorns. Etosha belooft je een prachtig uitzicht op de dieren als ze komen drinken, met zwarte neushoorns, olifanten en leeuwen die vaak tegelijkertijd worden gezien. Zie ’s morgens vroeg hoe de dieren in groten getale hun dorst lessen, een spektakel dat u nooit zult vergeten.

80% van Etosha National Park is bedekt met mopane-bossen, met struikgewas savanne, acacia’s met paraplu-doornstruiken en andere bomen die door grazers worden gewaardeerd en die ook deel uitmaken van het adembenemende landschap van Etosha.

Het 
Okaukuejo-kamp is de perfecte uitvalsbasis om de ongelooflijke interacties met dieren te ervaren die plaatsvinden rond Okaukeujo Waterhole. Het uitkijkplatform ligt op slechts een steenworp afstand en biedt u een plaats op de eerste rij voor de spannende activiteiten die zich ontvouwen. Kijk hoe de dieren in drommen komen om hun dorst te lessen bij het ochtendgloren, observeer hoe de waterpoel in de vroege avond verandert in een bruisend tafereel, met zwarte neushoorns, olifanten en leeuwen die om beurten drinken. Wild-fotografie bij de waterpoel is op elk moment mogelijk, terwijl u ontspant in uw accommodatie.

  • Overnachting: Okaukuejo Camp, Etosha National Park
  • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Day 13: Spitzkoppe Walk

 • Rijafstand: 350 km
 • Rijtijd: 7 uur
 • Activiteiten: Spitzkoppe Walk and Drive

Bij aankomst, in de late namiddag, ga je voor Spitzkoppe op pad.

De Spitzkoppe is een groep kale granietpieken gelegen tussen Usakos en Swakopmund in de Namib-woestijn van Namibië. Het graniet is meer dan 120 miljoen jaar oud en de hoogste ontsluiting stijgt ongeveer 1.784 meter boven de zeespiegel. 

Vandaag hebben we weer een vroege start om 07.30 uur en begeven we ons naar Spitzkoppe, een van de meest populaire bergmotieven van Namibië, dat is beschreven als een van de meest indrukwekkende landvormen van dit type op aarde. 

 • Overnachting: Tentenkamp, Spitzkoppe
 • Maaltijden: ontbijt, diner

Dag 14: Spitzkoppe – Windhoek International Airport

  • Rijafstand: 320 km
  • Rijtijd: 4,5 uur

We vertrekken vroeg in de ochtend om op tijd op de luchthaven te zijn voor de check-in voor uw internationale vlucht terug naar huis.

  • Maaltijden: ontbijt

Tot ziens! Bedankt voor het reizen met ons!

Wat is er bij inbegrepen:

 • Alle transfers volgens het reisschema in een comfortabel, luxe voertuig met airconditioning
 • Fulltime diensten van een professionele Engelssprekende chauffeur-gids
 • Accommodatie in lodges volgens de routebeschrijving
 • Maaltijden volgens de routebeschrijving
 • Alle activiteiten volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen voor het nationale park en de beschermde gebieden
 • Alle overheidsbelastingen en toeslagen
 • Gedrukte kaarten, informatie over het gebied en accommodatie (volledig reisschema)
 • 24/7 informatieondersteuning door uw reismanager en safaricoördinator
 • Alle reserveringen, reisadvies en administratiekosten

Wat is niet inbegrepen:

 • Extra maaltijden en drankjes die niet zijn inbegrepen
 • Fooien voor de chauffeur-gids (naar eigen inzicht)
 • Optionele ballonvaart in Sossusvlei (ongeveer € 400 per persoon, gebaseerd op de koers van de Namibische dollar op het moment van boeking)
 • Medische verzekering
Een fooi geven aan uw chauffeursgids is een gangbare praktijk en toont waardering voor hun harde werk en toewijding.
Ten slotte is het afsluiten van een medische verzekering uw verantwoordelijkheid, maar wij begeleiden u ook graag door deze processen en maken het zo soepel mogelijk.
Groepsgrootte Prijs per persoon
2 personen
€ 4600
3-4 personen
€ 3600
5-6 personen
€ 2990
7+ personen
€ 2420

Mis deze ‘once in a lifetime’ ervaring niet en boek uw reis: