Kilimanjaro & Chemka Hotspring

9 dagen: €2420

9 dagen

Geniet van een avontuur dat je je hele leven zult koesteren: neem deel aan onze 9-daagse Kilimanjaro trek- en kampeerexpeditie! Sluit je aan bij onze groep dappere en actieve gelijkgestemde reizigers terwijl we naar de top van Uhuru Peak, het dak van Afrika, klimmen op een hoogte van 5895 meter. Onze professionele en ervaren bergbemanning begeleidt je bij elke stap en zorgt voor je veiligheid en comfort tijdens de hele reis. We nemen de Machame-route, een van de mooiste routes naar de top, die door 4 verschillende klimaatzones gaat.
Beginnend met een geleidelijke klim door het weelderige bos, komen we uit bij een prachtig uitzicht op de heidevelden van het Shira-plateau, Kibo en de Western Breach. Naarmate we hoger klimmen, veranderen de landschappen in een grandioze hooggebergtewoestijn, met als hoogtepunt de adembenemende met sneeuw bedekte top, waar we getuige zullen zijn van de beroemde Kilimanjaro-gletsjers. Na de onvergetelijke klim komen we tot rust en relaxen met heerlijk zwemmen en touwslingeren in de rustige Chemka-warmwaterbronnen. Mis deze once-in-a-lifetime kans niet om de spanning en schoonheid van de Kilimanjaro uit de eerste hand te ervaren. Boek vandaag nog je plek en bereid je voor op een onvergetelijke reis.

Kilimanjaro expeditie (Machame route) & Chemka Hot springs – Programma:

Dag 0: Aankomst in de Kilimanjaro

Welkom in het land van avontuur! Bij de landing op Kilimanjaro Airport zal onze vriendelijke chauffeur er zijn om je te begroeten en je naar je charmante en comfortabele hotel in de rustige buitenwijken van de stad Moshi te brengen.

Neem, terwijl je zich in je stijlvolle kamer nestelt, even de tijd om te genieten van het uitzicht op de magnifieke berg Kilimanjaro net buiten de hotelpoort. Met een verscheidenheid aan heerlijke maaltijden, een schoon zwembad, een weelderige tuin en een onberispelijke service is deze gezellige accommodatie de perfecte plek om je reis te beginnen.

Na een verfrissende duik in het zwembad, sluit je je aan bij je medereizigers voor een welkomstdiner, waar je elkaar leert kennen en je deskundige gids je informeert over wat je kunt verwachten tijdens je verblijf in Tanzania. En als je persoonlijke berguitrusting nodig hebt, dan regelen we dat deze speciaal voor jou wordt geselecteerd (alleen op afspraak). Als je vroeg aankomt en wat extra tijd hebt, laat het dan niet verloren gaan! Maak van deze gelegenheid gebruik om het culturele dorp Marangu te verkennen tijdens een biologische koffietour, wandel naar een prachtige waterval en bezoek de ondergrondse grotten en hut van de Chagga-stam (extra kosten van toepassing, geregeld op aanvraag). Met zoveel te zien en te doen, begint je avontuur in Tanzania nu!

 • Overnachting: Lodge in de buitenwijken van de stad Moshi
 • Maaltijdplan: vandaag geen maaltijden inbegrepen (op eigen kosten)

Dag 1: Moshi – Machame Gate (1800 m) – Machame Camp (2980 m)

 • Loopafstand: 11 km
 • Wandeltijd: 5-7 uur
 • Hoogtewinst: 1180 m

Sta vroeg op en tank bij met een stevig ontbijt voordat je om ongeveer 08.30 uur vertrekt vanuit je hotel. We zullen je voorzien van een heerlijke lunchbox om van te genieten tijdens je trektocht, terwijl we richting het Machame-dorp gaan.

Als we de toegangspoort van het park binnengaan, wees dan voorbereid om onder de indruk te zijn van het dichte bos van vijgen- en rubberbomen, begoniabloemen en andere weelderige tropische vegetatie die je omringt. Het pad is in dit stadium relatief eenvoudig, waardoor je de schoonheid van de natuur om je heen volledig in je op kunt nemen.

Na een paar uur wandelen stoppen we voor een welverdiende lunchpauze halverwege onze camping voor de nacht. Als we onze klim voortzetten, verandert het landschap in hoog gras en gigantische heide, met de beekjes Semira en Weru die ons langs de bergkam leiden.

Aan het einde van de dag komen we aan bij het serene Machame Camp, opgezet in de buurt van enkele oude metalen hutten die ooit onderdak boden aan eerdere ontdekkingsreizigers. Haast je niet naar de camping, maar neem de tijd om het adembenemende landschap van het Afrikaanse bergwoud in je op te nemen. Onze ervaren gidsen zorgen voor een geleidelijke klim voor je veiligheid en acclimatisatie.

 • Overnachting: Machame Camp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 2: Machame Camp (2980 m) – Shira-2 Camp (3840 m)

 • Loopafstand: 9 km
 • Wandeltijd: 4-6 uur
 • Hoogteverschil: 860 m

Je dagen beginnen vroeg, maar geloof ons, het is het waard. Een dampende kop thee of koffie staat klaar om je te begroeten rond 06:00 uur, samen met het fantastische zicht op de Uhuru-piek op een heldere dag.

De tocht van vandaag is een opwindende klim door een savanne vol hoog gras, vulkanisch gesteente en baardheide. Je zult de gigantische kruiskruiden tegenkomen, een buitenaards landschap van vulkanische lava, grotten en schuimende beekjes. Na ongeveer drie tot vier uur wandelen stop je voor een welverdiende lunchpauze net onder het Shira-plateau.

De wandeling naar de volgende camping duurt ongeveer zes uur, en de meeste klimmers hebben de neiging om hun tempo te bepalen, regelmatig pauzes te nemen en langzaam te lopen. Bij aankomst tussen 14:00 en 15:00 uur heb je tijd om te ontspannen, tot rust te komen en misschien een verfrissende acclimatisatiewandeling te maken met je deskundige gidsen voor het diner.

 • Overnachting: Shira-2 Kamp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 3: Shira-2 Camp (3850 m) – Lavatoren (4630 m) – Barranco Camp (3950 m)

 • Loopafstand: 15 km
 • Wandeltijd: 7-9 uur
 • Hoogtewinst: 110 m/790 tot Lava Tower

Shira Plateau begroet je vandaag met adembenemende vergezichten op Mt. Meru en de Shira Needles, je zult sprakeloos achterblijven door de pure majesteit van je omgeving.

Je reis gaat verder met een gestage wandeling naar de pas bij Lava Tower, waar je pauzeert om bij te tanken met een welverdiende lunch. Als je de Bastain-stroom oversteekt, begint je afdaling richting Barranco Camp. Als je afdaalt langs de immense Great Barranco-kloof, zul je getuige zijn van een verbluffend vertoon van de kracht van de natuur, met talloze watervallen die over het rotsachtige terrein naar beneden storten. Deze watervallen worden gevoed door stromen die uit de berg komen en hier samenkomen om de Umbwe-rivier te vormen.

Je kamp ligt op bijna dezelfde hoogte als de avond ervoor. Dit is een trektocht van een hele dag en je kunt de uitputting van je inspanningen voelen als je uiteindelijk tussen 16.30 en 17.30 uur op de camping aankomt. Neem even de tijd om op adem te komen en na te denken over de ongelooflijke ervaringen van de dag, terwijl je zich voor de nacht in je nieuwe tijdelijke huis vestigt.

 • Overnachting: Barranco Camp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 4: Barranco Camp (3950 m) – Karanga Camp (4040 m)

 • Loopafstand: 5,8 km
 • Wandeltijd: 4-5 uur
 • Hoogteverschil: 90 m

Vandaag staat in het teken van je wandeling naar het Karanga Camp, een bestemming die bijna op dezelfde hoogte als Barranco Camp op je wacht. De reis van de dag begint met een kleine klim op de Barranco-muur, waarna je het grootste deel van je tijd zult besteden aan het doorkruisen van de hellingen van de berg op weg naar het kamp.

De klim van vandaag wordt niet als moeilijk beschouwd, en met je vastberadenheid en uithoudingsvermogen zul je op tijd voor de lunch aankomen in Karanga Camp. Anticipeer op een trektocht van ongeveer 4 tot 5 uur, terwijl je geniet van de schoonheid van de omliggende landschappen die zich voor je ogen ontvouwen.

De middag biedt een unieke gelegenheid om de majestueuze Karanga-vallei te verkennen. Hier groeien gigantische senecio’s en lobelia’s, die een idee geven van het overvloedige plantenleven dat in de regio gedijt. Hoewel de tocht door de vallei een opwindend vooruitzicht is, is het ook verstandig om wat tijd te nemen om uit te rusten en op te laden, terwijl je je voorbereidt op de uitdagende klim die nog voor je ligt.

Omarm de rust van het kamp en neem de tijd om te genieten van het wonder van je omgeving. Het Karanga Camp belooft weer een bijzondere ervaring te worden die je energiek en klaar zal maken om de berg te bedwingen.

 • Overnachting: Barranco Camp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 5: Karanga Camp (4040 m) – Barafu Camp (4550 m)

 • Loopafstand: 3,5 km
 • Wandeltijd: 4-5 uur
 • Hoogteverschil: 510 m

Tijdens de volgende fase van je reis belooft de klim naar Barafu een schilderachtige en ontzagwekkende ervaring te worden. De beklimming gaat voornamelijk over gletsjerafzettingen en lavaruggen, die een uniek wandelgebied bieden.

Rechts van je staat de hoge Mawenzi-piek, een imposante figuur die je aandacht trekt. Ondertussen hangtt de Kibo-piek boven je hoofd, een constante herinnering aan de ongelooflijke prestatie die in het verschiet ligt.

Als je het alpenwoestijnterrein nadert, merk je een opvallend contrast met de weelderige omgeving van de voorgaande dagen. Hier domineert de minerale omgeving, met weinig aanwezige korstmossen en mossen. Het kale landschap heeft echter een bijzondere schoonheid.

Na aankomst in het kamp pauzeer je voor de lunch voordat je je voorbereidt op de uitrustingscontrole op de top in de middag. Voor klimmers die vastbesloten zijn om de top te beklimmen, is een vroege bedtijd aan de orde, want de volgende dag is de langste tot nu toe.

Neem de tijd om uit te rusten en op te laden, terwijl je jezelf zowel mentaal als fysiek voorbereidt op de zware taak die voor je ligt. De topdag begint net na middernacht, je gaat een beetje over je grenzen heen om een droom na te jagen.

 • Overnachting: Barafu-kamp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 6: Barafu Camp (4550 m) – Stella Point (5739 m) – Uhuru Peak (5895 m) – Mweka Camp (3100 m)

 • Loopafstand: 4,9 km naar Uhuru Peak, daarna 11,5 km afdalen naar Mweka Camp
 • Wandeltijd: 13-17 uur
 • Hoogteverschil: 1345 m
 • Afdaling: 2795 m

Vanavond is de avond waarop je een van de grootste prestaties van je leven zult bereiken. Klimmen naar de top van de Kilimanjaro is geen sinecure, maar met jouw kracht en wilskracht zul je de top bereiken en een gevoel van trots voelen als nooit tevoren. De reis begint voor middernacht, na een licht ontbijt, wanneer je rond 12.00 uur gewekt wordt en begint met klimmen. In deze etappe van de klim begint de echte uitdaging, de klim wordt veel zwaarder. Nachttemperaturen kunnen variëren van -7° tot -29°C. Klimmers wordt geadviseerd om op dit deel van de klim zo min mogelijk mee te nemen.

Je klimt ongeveer zes uur voordat je de rand van de krater, Stella Point, bereikt. Vanaf daar duurt het nog een uur uitdagend klimmen om de top, Uhuru, te bereiken, die op een torenhoge 5895 m boven zeeniveau staat en daarmee het hoogste punt van het Afrikaanse continent is. Wauw, je staat nu op het dak van Afrika!

De afdaling is niet echt makkelijker dan de klim.
Dus concentreer je en doe nog een beetje meer voor nog eens 3 uur om terug te gaan naar het Barafu-kamp, waar je de kans krijgt om uit te rusten en jezelf op te frissen voordat je doorgaat naar Mweka Camp voor de nacht. Als je rond 17:00 uur in het kamp aankomt, heb je vandaag in totaal 13 tot 17 uur getrokken, uitgeput maar gelukkig en opgewonden door je onvergetelijke prestatie.

 • Overnachting: Mweka-kamp
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 7: Mweka Camp (3100 m) – Mweka Gate (1640 m) – Chemka warmwaterbronnen – Moshi

 • Loopafstand: 15 km
 • Wandeltijd: 3-4 uur
 • Afdaling: 1120 m

Op de laatste dag van je epische reis begin je aan je afdaling van het Mweka-kamp naar de basis. De afdaling duurt ongeveer 5 uur en je arriveert meestal voor de middag bij Mweka Gate. Bij het bereiken van de poort ontvang je certificaten als bewijs van je succesvolle beklimming van de Kilimanjaro, een bewijs van je doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

Maar daar houdt het avontuur niet op. Na de klim trakteren we je op een bonusreis en nemen we je mee naar de betoverende oase van de warmwaterbronnen van Chemka, genesteld in een weelderige jungle. Hier dompelt je je lichaam en ziel zalig onder in het warme water van de warmwaterbronnen en ervaar je de sensatie van het springen in een kristalhelder meer vanaf een bungee. Een heerlijke lokale picknicklunch wordt geserveerd bij de Chemka-bronnen, zodat je kunt genieten van het moment en de serene schoonheid van de omgeving in je op kunt nemen.

Na de lunch is het tijd om terug te gaan naar je hotel in de stad Moshi, waar je eindelijk kunt genieten van een langverwachte warme douche, genietend van het gevoel van verjonging en ontspanning. Als de dag ten einde loopt, geniet je van een heerlijk diner voordat je je terugtrekt in je zachte bed, koesterend in de herinneringen aan je onvergetelijke reis naar de top van de Kilimanjaro.

 • Overnachting: Key’s Hotel
 • Maaltijden: ontbijt, lunch

Dag 8: Vertrek naar de luchthaven of vervolg je avonturen op safari (extra)

Na het ontbijt staat de chauffeur klaar om degenen die naar Zanzibar of naar een thuisland vliegen naar Kilimanjaro airport te brengen. Voor de rest van de reizigers wacht een spannende safari door de beste nationale parken van Afrika!

Bereid je voor op een spannend safari-avontuur en verken de ongeëvenaarde schoonheid van de Afrikaanse wildernis. Wees getuige van majestueuze dieren in het wild in hun natuurlijke habitat, van olifanten en leeuwen tot giraffen en zebra’s. Ervaar de sensatie van het spotten van zeldzame en exotische soorten en leg prachtige foto’s vast om voor altijd te koesteren.

Voor dierenliefhebbers en liefhebbers van paardrijden bieden we ook een exclusieve vakantie aan in het opvangcentrum voor wilde dieren, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, met een adembenemend uitzicht op de berg vanaf je veranda. Dompel jezelf onder in de rust van het heiligdom, omringd door natuur en dieren in het wild, terwijl je majestueuze paarden berijdt door de adembenemende landschappen rond de Kilimanjaro.

Dit is je kans om onvergetelijke herinneringen te creëren en het beste van Afrika’s wilde dieren en natuurlijke wonderen te ontdekken. Verlies dus geen tijd om het avontuur te verkennen, te ervaren en te omarmen dat je voor altijd zal bijblijven!

 • Maaltijden: ontbijt

Welkom in Oost-Afrika! Geniet van je avonturen!

Ons Kilimanjaro klimpakket bevat bijna alles wat je nodig hebt voor een succesvolle reis naar de top.
Je hoeft je nergens zorgen over te maken en je kunt je concentreren op het avontuur dat voor je ligt. 

Wat is erbij inbegrepen:

 • Alle transfers volgens het reisschema
  Jeep safari’s in volledig uitgeruste 4WD Toyota Land Cruisers met een pop-up dak
 • Alle activiteiten volgens de routebeschrijving
 • Accommodatie in lodges volgens de routebeschrijving
 • Alle toegangsprijzen voor het nationale park en de beschermde gebieden
 • Alle overheidsbelastingen en toeslagen
 • Maaltijden volgens de routebeschrijving
 • Gekoeld drinkwater tijdens de safari
 • Diensten van een professionele Engelssprekende chauffeur-gids
 • Betaling aan de dragers
 • Verrekijker (1 per voertuig)
 • 24/7 informatieondersteuning door je reismanager en safaricoördinator
 • Eenpersoonskamer zonder extra kosten bij een oneven aantal reizigers

Wat is niet inbegrepen:

 • Lokale vluchten
 • Masai-excursie ($50 per groep / voertuig)
 • Door jou bestelde extra drankjes in de lodges
 • Fooien voor de chauffeur-gids (naar eigen inzicht)
 • Visa ($50 bij aankomst of online op https://visa.immigration.go.tz/)
 • medische verzekering

Hoewel deze artikelen niet in het pakket zijn inbegrepen, kunnen we je echter helpen met het regelen ervan.
Een fooi geven aan je chauffeursgids is een gangbare praktijk en toont waardering voor hun harde werk en toewijding.
Tenslotte is het verkrijgen van een visum en medische verzekering jouw verantwoordelijkheid, maar we begeleiden je ook graag door deze processen en maken het zo soepel mogelijk.

Groepsgrootte Prijs/persoon
1
€2740
2
€2710
3
€2610
4
€2530
5
€2475
6
€2420

Mis deze once in a lifetime ervaring niet en boek je reis:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voornaam