Ngorongoro Krater – Een van de wonderen op deze planeet​
Ngorongoro Krater, een van de wonderen op aarde
De Ngorongoro-krater is een grote vulkanische caldera (een ketelachtige holte gevormd na een vulkaanuitbarsting) in het noorden van Tanzania, Oost-Afrika. Het maakt deel uit van het Ngorongoro Conservation Area, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en wordt beschouwd als een van de meest unieke en adembenemende natuurwonderen in Afrika.
De Ngorongoro-krater heeft een diameter van ongeveer 20 kilometer (12 mijl) en herbergt een ongelooflijke diversiteit aan dieren in het wild, waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, hyena’s, wildebeesten, zebra’s, buffels en nog veel meer soorten. Er leven naar schatting meer dan 25.000 dieren in de krater, waardoor het een van de dichtste concentraties wilde dieren ter wereld is.
De krater werd ongeveer 2-3 miljoen jaar geleden gevormd toen een grote vulkaan uitbarstte en op zichzelf instortte, waardoor de enorme caldera ontstond. Tegenwoordig is de Ngorongoro-krater een populaire toeristenbestemming voor safari’s in het wild, en bezoekers kunnen genieten van jeep safari’s, natuurwandelingen en culturele rondleidingen in het omliggende natuurgebied. Daarnaast is het gebied ook de thuisbasis van de Maasai-bevolking, die al honderden jaren in de regio wonen en hun traditionele manier van leven blijven beoefenen.
Het is ook een van onze favoriete safaribestemmingen. We houden van de jeep-ritten hier en het ontmoeten van de inheemse Masaai-stammen is altijd een plezier. Vooral omdat Nuhu, onze gids hier, zelf een Masaai is.



























